RETETE - BAUTURI ALCOOLICE

Pe aceasta pagina vei gasi numeroase retete de cocktailuri care vor fi pe placul tau si se vor putea
face si cu ingredientele pe care le ai in casa.Inca nu sunt prea multe dar astept si alte retetele toate in scopul de a ne putea oferi bauturi cat mai bune calitativ. Majoritatea sunt incercate de mine si pot sa va spun ca sunt ametitor de bune .
      
   1.Blody Marry 
 
         Una dintre cele mai gustate cocteiluri este si Blody Marry,ea se prepara amestecand intr-un
pahar suc de rosii si vodka(dupa gust si putere;pentru cel mai bun gust,dar fara a avea pretentia sa
fie cocktailul tare veti putea folosi 35%vodka si restul suc de rosii),la care se mai adauga piper.Se
serveste la temperatura camerei,in pahare inalte cu pai

2.Cocktail oriental 

            1 cub de gheata,30 ml lichior de manadrine,10 ml zeama de lamaie sau de portocale si 10
ml sampanie se pun intr-un pahar si se amesteca.
 
3.Gin-Vermut 

            2-3 cuburi de gheata, 30 ml gin,30 ml vermut si se amesteca usor cu lingutita

4.Cocktail"Noapte de vara"
 
            10 ml zeama de lamaie,30 ml zeama de cirese sau visine proaspata se introduc intr-un
pahar peste care se toarna 110 ml sampanie rece.

5.Vin rosu-Sampanie cocktail 

            Intr-un pahar se pun 1 cub de gheata,50 ml vin rosu bun si se completeaza cu sampanie
demisec foarte rece.

6.Vodka Cocktail 

            Intr-un pahar se pun 2-3 cuburi de gheata,40 ml vodka si 20 ml vermut sec.Se amesteca
usor cu o lingurita lunga,dupa care se trece printr-o sita intr-un pahar de cocteil.Se orneaza cu un
arpagic in otet,infipt intr-o scobitoare care se pune in pozitie verticala in pahar
 
7.Cocktail Ninette 

            2-3 cuburi de gheata,50 ml wisky,2 lingurite sirop de zmeura si 10 ml zeama de lamaie se
agita in secher,apoi se serveste.

8.Cocktail cu smantana 

            2-3 cuburi de gheata,40 ml lichior de cacao 20 ml de smantana se agita in secher si se
servesc reci si cu pai.

9.Creoli cocktail 

            2-3 cuburi de gheata,15 ml rom,15 ml gin,15 ml lichior de cacao si 15 ml zeama de
portocale se agita in secher,apoi se sevesc cu un pai scurt pe care se fixeaza o bucata de portocala.
 
9.Clair cocktail 

            Se toarna intr-un secher 2-3 cuburi de gheata,25 ml wisky,15 ml zeama de portocale,20 ml
lichior de caise;se agita apoi se serveste.

10.Ananas cocktail 

            Intr-un pahar in forma de cupa (aprox 200ml)se pune un cub de gheata,25 ml lichior de
ananas,o felie de ananas si se completeaza cu sampanie.

11.Alexander cocktail 

            2-3 cburi de gheata,20 ml frisca,20 ml lichoir crema de cacao si 200ml de coniac.Se agita in
secher,dupa care se serveste in pahar de cocteil,adaugandu-se nuca de cocos rasa.

12.Tenis cocktail 

            2-3 cuburi de gheata,15 ml zeama de lamaie,20 ml lichior crema de menta si 25 ml de gin
se agita,apoi se serveste.

13.Lido cocktail 

            2-3 cuburi de gheata,2 lingurite cu sirop de zmeura,40 ml de coniac si 20 ml crema de
lamaie se agita apoi se serveste.
 
14.Cocktail  alb si roz

            2-3 cuburi de gheata,1 albus de ou proaspat,30 ml gin,30 ,ml lichior de cirese rosii si o
lingurita de sirop alb se agita.Se serveste in pahar inalt cu pai lung.

15.Florida cocktail 

            2-3 cuburi de gheata,20 ml zeama de portocale,10 ml zeama de lamaie,10 ml sirop de
zmeura,20 ml wisky se agita intr-un secher apoi se serveste.
 
16.Frou-Frou  cocktail 

            2-3 cuburi de gheata,20 ml frisca,20 ml crema de banane,15 ml lichior crema de cacao se
agita intr-un secher apoi se serveste.

17.Cocktail  tare 

            2-3 cuburi de gheata,20 ml rachiu de zmeura,30 ml vin negru si 10 ml zeama de lamaie se
agita intr-un secher apoi se serveste.

18.Cocktail  usor 

            2-3 cuburi de gheata,25 ml rom,25 ml coniac,50 ml lapte dulce,50 ml suc de mere si 3
linguri de sirop de zmeura se agita apoi se serveste in pahar de suc cu pai.

19.International cocktail 

            2-3 cuburi de gheata,15 ml vodka,15 ml wisky,15 ml coniac,15 ml zeama de portocale si o
linguriota de sirop alb se agita in secher apoi se serveste.
 
20.Rita cocktail 

            2-3 cuburi de gheata,20 ml rom,20 ml rachiu de piersici,20 ml vermut si 2 linguri de sirop
de portocala se stropeste cu zeama de lamaie apoi se agita in secher.Se serveste in pahar inalt.

21.Student cocktail 

            2-3 cuburi de gheata,2 lingurite de zahar pudra,50 ml rom si 20 ml lamaie se agita in
secher apoi se servese.

22.Rom cocktail 

            2-3 cuburi de gheata,putin zahar pudra,30 ml rom,10 ml zeama de lamaie sau de mere se
agita si se serveste.

23.Clover club 

            2-3 cuburi de gheata,50 ml gin,10 ml zeama de lamaie si 2 lingurite de sirop de zmeura se
agita in secher si se serves.
 
24.Surasul de dimineata 

            2-3 cuburi de gheata,40 ml de wisky,60 ml de lapte,un galbenus de ou proaspat si o
lingurita de zahar pudra se agita si se serveste.

25.Septembrie cocktail 

            2-3 cuburi de gheata,5 lingurite sirop de zmeura,50 ml rom,3 albusuri de ou proaspat si 10
ml zeama de lamaie se amesteca intr-un secher apoi se serveste.

26.Garoafa cocktail 

            2-3 cuburi de gheata,40 ml gin,10 ml zeama de lamaie,10 ml zeama de portocala si 2
lingurite sirop de zmeura se agita in secher si apoi se serveste.

27.Victoria cocktail  

            2-3 cuburi de gheata,40 ml gin,10 ml zeama de lamaie,10 ml zeama de portocale si 2
lingurite de sirop de zmeura se agita intr-un secher,apoi se serveste.

28.Gina cocktail 

            2-3 cuburi de gheata,25 ml lichior de banane,30 ml gin si 10 ml zeama de lamaie se agita
intr-un secher apoi se srveste.

29.Amalfi cocktail 

            Intr-un pahar de cocteil se pun 35 ml de tuica rece,30 ml vermu si coaja de lamaie
presata/rasa;se serveste ca aperitiv.
 
30.Dry cocktail 

            Se pun intr-un pahar 2-3 cuburi de gheata,50 ml gin,10 ml zeama de lamaie,2 lingurite
sirop de zmeura,care se amesteca si servesc reci.

 31.Pelikan cocktail 

            Pentru acest cocteil va vor trebui 50 ml Wisky, 10 ml zeama de lamaie si vreo doua
lingurite de sirop de zahar(obtinut prin fierberea a 700g zahar/1l apa),care se pun intr-un secher,se
agita apoi se serveste cocteilul rece, cu pai.

32.Cocktail  "Doamna trandafirie" 

            2-3 cuburi de gheata,o lingurita de albus de ou proaspat,o lingurita cu sirop de zmeura,20
ml de coniac si 30 ml de gin,se agita intr-un secher timp de 2-3 minute apoi se serveste.
 
33..Sorida cocktail 

            2-3 cuburi de gheata,20 ml rachiu de caise,20 ml lichior de caise,20 ml zeama de
portocale si lingurita de sirop alb se toarna in secher si se agita 2-3 minute apoi se serveste rece.

34.Cocktail  trandafiriu 

            2-3 cuburi de gheata,1 lingura de albus de ou proaspat,1 lingurita sirop de zmeura,10 ml
zeama de lamaie,25 ml sirop de visine sau cirese si 25 ml gin se toarna intr-un secher si se agita
apoi se serveste un cu pai.


             Iar dupa ce ati probat toate aceste bauturi apetisante eu va recomand ceva mult mai bun " ZEAMA DE MURATURI" 

2 comentarii: