Palinca fiarta
Alcoolul
consumat in cantitati moderate are efecte benefice asupra
organismului. Iar tuica, bautura noastra nationala, este la indemana
celor mai multi dintre noi.
Tuica
are proprietati de vindecare si de prevenire a anumitor afectiuni,
cum ar fi gripa (chiar si cea porcina) si raceala de sezon. Prin
fierbere, vaporii calzi de alcool ajuta la dilatarea vaselor capilare
si deci, la oxigenarea sangelui, iar tuica fiarta scade riscul de a
face pneumonie!
Este
nerecomandat consumul de tuica celor care sufera de ulcer, hepatita,
persoanelor sedentare, anemice, care muncesc in frig, femeilor
gravide. Tuica fiarta se bea in cantitati mici (20 - 150 ml), inainte
de masa de pranz si daca se servesc alimente sarate si grase.
Tuica
fiarta se prepara intr-un ibric metalic si nu trebuie exagerat
adaosul de condimente, pentru ca poate deveni o bautura foarte rea la
gust!
Condimentele
recomandate pentru tuica fiarta sunt: piper, zahar, miere, cuisoare,
scortisoara (pentru doamne!).
Exista
doua metode de a fierbe tuica:
-
se pune zahar in ibric si se topeste pana obtii un delicios zahar-ars
si apoi se toarna cantitatea de tuica dorita, care prin fierbere va
obtine o culoare maronie si un gust placut.
-
se amesteca zaharul, piperul si tuica (sau mierea, piperul,
cuisoarele, scortisoara si tuica) si se tine vasul acoperit pe foc,
pana da in clocot. Tuica va fi aromata si nu isi va pierde taria.
Oricum
ai prepara tuica fiarta, aceasta este recomandata si pentru
prevenirea gripei porcine care ne da atatea batai de cap:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu