sâmbătă, 5 februarie 2011

Sosuri

Sosuri

Sos cu smintina

Timp de preparare: 20 min
Ingrediente:
smintina, ou, ulei, mustar, supa de carne, bulion, zeama de lamiie
Mod de preparare:
Se face o maioneza nu foarte grasa din galbenus de ou, ulei, mustar, sare, zeama de lamaie, se amesteca si smantina (de preferat smintina degresata) si bulionul(o lingurita- si in acest caz se pune si o lingurita de zahar sau suc de rosii, 2 linguri) pina la omogenizare.Se serveste rece la fripturi, salate, ou umplut

Sos pentru salata de peste

Timp de preparare: 25 min
Ingrediente:
1 cana lapte, 2 linguri orez macinat, o lamaie, o ceasca ulei, sare, piper, verdeata
Mod de preparare:
Se amesteca orezul macinat cu putin lapte rece, restul de lapte se incalzeste pe foc mic, se
adauga si orezul amestecat cu laptele rece si se tine pe foc pana se igroasa putin.
Aceasta compozitie se lasa sa se raceasca apoi se adauga putina sare, piper, lamaia stoarsa si uleiul cate putin.
Se toaca verdeata marunt si se amasteca in sos.
In acest sos se mai adauga legume fierte (morcov, mazare, fasole verde) si peste din conserva (fara oase).Se serveste rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu