sâmbătă, 5 februarie 2011

Spume si creme dulci


Spume si creme dulci

Crema de lamaie
Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente:
Oua - 5 buc, zahar - 175 gr, lamaie - 1 buc, un pahar de vin alb
Mod de preparare:
Galbenusurile se aseaza intr-un vas impreuna cu zaharul, vinul ,zeama de lamaie si coaja rasa fin ,si se bat cu telul la foc mic pana ce se ingroasa compozitia. Dupa ce s-a racit compozitia se adauga albusurile batute spuma,si se amesteca usor,apoi se toarna totul in pahare tip forme si se da la rece.
]
Crema pentru prajituri

Timp de preparare: 20 min
Ingrediente:
200 g unt, 400 g zahar tos, 300 g nuci macinate sau arahide, 3-4 galbenusuri
Mod de preparare:
Se caramelizeaza zaharul. Se aduga in zahar la cald galbenusurile treptat in compozitie pentru a evita coagularea lor. La sfarsit se adauga nucile sau arahidele.Se utilizeaza calda

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu